Izvor

...klub prirodnog zdravlja

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home O postu Metode O postu

O postu

E-mail Ispis PDF

 

O postu je napisano mnogo knjiga ali glad je u većini opisana kao čovjekov neprijatelj koji mu donosi patnje. U našem sluèaju mi æemo govoriti o postu kao prijatelju, iscjelitelju.
Post  je star koliko i čovjek i već su ga Egipćani primjenjivali u terapeutske svrhe. Danas su znanstvenici uspjeli otkriti tajnu posta - post budi najvažnije obrambene snage organizma i time mu pomaže da se bori protiv bolesti.
Za vrijeme terapeutskog posta organizam potrebne hranjive tvari crpi iz zaliha koje se nalaze u tkivima za organizam manje važnih organa tj. organizam troši bjelančevine iz oboljelog tkiva kao što su tumori, izrasline i sl.
Zbog svih tih činjenica za post se može slobodno reći da je operacija bez skalpela.
Postiti se može samo na vodi, ali i sokovima u kombinaciji s čajevima, te na taj način organizam dobiva sve potrebne vitamine i minerale za vrijeme gladovanja.

Zašto treba povremeno postiti?
Srijeda, 30 Rujan 2009 10:24 administrator

Za vrijeme produljenog posta (poslije prva tri dana) tijelo će živjeti na vlastitim supstancijama. Kada organizam nema potrebnu prehranu, naročito proteine i masti, ono će sagorijevati i probaviti vlastita tkiva u procesu autolize ili samoprobave. Organizam će to učiniti točno ustrojenim redom. Tijelo će prvo razgraditi i sagorjeti stanice koje su bolesne, oštećene ili mrtve. Za vrijeme posta organizam se hrani najlošijim materijalima kao što su odumrle stanice, nezdrave akumulacije, tumori, apscesi, oštećenja tkiva, masne naslage itd... Osnovna tkiva i vitalni organi, žlijezde, živčani sistem i mozak potpuno su pošteđeni.
Za vrijeme posta dok se stare stanice i bolesna tkiva razgrađuju, potiče se i ubrzava izgradnja novih, zdravih stanica.
U tijeku posta pomoću sokova pročiščavajuća sposobnost organa kao što su pluća, jetra, bubrezi i koža znatno se povećava i mnoštvo nakupljenih otpadaka i toksina se izbacuje iz organizma.
Postom se pomoću sokova pruža fiziološki odmor probavnim, asimilativnim i zaštitnim organima tijela. Nakon posta znatno se poboljšava probava hrane i iskorištavanje prehrambenih tvari te se sprječava sporost probave i daljnja retencija otpadaka.
Postom se postiže normalizirajući i pomlađujući učinak na sve vitalne fiziološke, živčane i umne funkcije. Pomlađuje se živčani sistem, jača se sposobnost svijesti, pospješuje se rad žlijezda i lučenje hormona, uspostavlja se biokemijska i mineralna ravnoteža u tkivu.
ŠTO POSTIŽEMO TERAPEUTSKIM POSTOM?
•    čišćenje i pomlađivanje organizma
•    gubitak masnog i bolesnog tkiva i obnovu zdravog tkiva
•    prirodnu regulaciju svih funkcija organizma
•    promjenu metabolizma
•    pružanje mogućnosti organizmu za samo-liječenje malignih i neizlječivih bolesti.


Post po metodi Rudolfa Breussa

Rudolf Breuss
Rudolf Breuss je bio naturopat i razvio je metodu liječenja raka postom od 42 dana. Autor je knjige «Totalna terapija raka i leukemije te drugih, naizgled neizlječivih bolesti prirodnim sredstvima».
Dokumentirao je preko 40.000 izlječenja raznih oblika raka svojom metodom, od kojih su neki bili već u naprednoj fazi razvoja. Breuss kaže da je rak samostalna tvorevina čije stanice se mogu uništiti samo postom i sokovima.
Terapija se sastoji u pijenju čaja za bubrege (preslica, kopriva, troskot, gospina trava) 21 dan, te čaja od kadulje, nevena i zdravca i jednog ili dva druga biljna čaja ovisno o organima i tkivima koja su oboljela.
Uz čajeve se pije i sok od cikle, celera, mrkve, rotkve i krumpira. Sok se može i kupiti u ljekarnama i prodavaonicama zdrave prehrane od švicarske firme «Biota». Pravi se samo od organskog, kemijski netretiranog povrća, kojemu su hladnim prešanjem očuvane sve vitalne hranjive tvari, enzimi i drugi ljekoviti sastojci.
Dnevno se pije 3 do 5 dcl soka što je dovoljno organizmu da se opskrbi vitaminima i mineralima koji su mu potrebni za nesmetano obavljanje funkcija. Preporuka je također da se jede procijeđena juha od luka.
Po Breuss-ovoj teoriji kancerogeni tumor se hrani bjelančevinama, a sokovi ne sadrže bjelančevine, te su bjelančevine isključene iz svakodnevne prehrane. Budući da organizam bez bjelančevina ne može živjeti, krv kojoj su potrebne bjelančevine traži ih u svemu što je suvišno, u onome što je nabujalo, u nakupinama nečistoća i u oteklinama. To je operacija bez skalpela što ju provodi sama krv.
Druga je prednost u bogatstvu minerala koji se nalaze u sokovima od povrća. Može se dokazati da je u slučaju raka razmjena u stanicama poremećena. Mineralima bogati sokovi od povrća povoljno utječu na poremećaje i uspostavljaju ravnotežu.
Tijekom liječenja sokovima iznimno je važno da se redovito mokri i da se redovito obavlja nužda tako da razgrađene tvari ne ostanu u tijelu i da ne izazovu otrovanje. Aktivnost organa za izlučivanje pospješuje se čajevima. Čaj od zdravca potiče rad bubrega i izbacivanje otrova, čaj od kadulje povoljno djeluje na upale i sprječava ih, a čaj od nevena eliminira smetnje disanja stanica u krvi.
Za vrijeme terapije treba biti fizički aktivan, kretati se na svježem zraku, disati duboko i snažno. Izbjegavati zadimljene prostorije. Treba razmišljati pozitivno i izbjegavati stresove koliko je to god moguće, imati saznanje o vlastitoj bolesti i naravno imati jaku volju i želju za ozdravljenjem.
Napomena Breuss-a je da iz kuće treba izbaciti naftalin i kamfor, a umjesto njih koristiti lavandu i tamjan za čišćenje i osvježavanje prostora.
Ne smije se podgrijavati hrana i koristiti duboko smrznute namirnice i jesti hrana kemijski tretirana i s konzervansima.
Iskustvo Breuss-a pokazuje da većina osoba oboljelih od raka i neizlječivih bolesti ima krevet iznad podzemnih voda i mjesta gdje se one ukrštavaju pa treba pozvati radiestezistu da provjeri eventualna zračenja i odredi položaj gdje tih zračenja nema.
Terapija se može koristiti ne samo u svrhu liječenja od raka već i kao:
•    preventiva od raka
•    kao kura koja obnavlja cijelo tijelo,
•    kao način mršavljenja pri kojem čovjek ne pati ni od gladi ni od žeđi,
•    kao proljetna kura,
•    za poboljšanje krvi,
•    za bolove u zglobovima kao što su artritis, artroza...


Post po metodi dr. Airole


dr. Paavo O. Airola
Paavo O. Airola, N.D., Ph.D., je vodeći predstavnik biološke i nutricionističke medicine u SAD. Prvi je uveo pojam biološke medicine 1968. godine u SAD-u nagrađenom knjigom «Postoji lijek za artritis». Nakon toga napisao je i mnoge druge knjige o različitim aspektima zdravlja i bolesti. Dr. Airola je međunarodno afirmirani nutricionista, naturopatski liječnik i priznati autoritet za prirodno liječenje.
Za vrijeme posta po metodi dr. Airole piju se razrijeđeni svježi sokovi od voća i povrća, procijeđena juha od povrća i čajevi, a može se piti i voda ako se osjeća žeđ. Obavezno je korištenje klistira, ispiranje svih toksičnih otpadaka iz crijeva , jer će to pomoći organizmu u njegovom pročišćavanju i detoksikaciji. Svako jutro i navečer treba napraviti suhu masažu četkom, jer se otpadne tvari luče i kroz kožu koja je naš treći bubreg.
Koristi od redovne masaže suhom četkom su:
•    djelotvorno odstranjivanje mrtvih stanica kože i drugih nečistoća, te održavanje pora kože otvorenima
•    stimuliranje i povečanje cirkulacije krvi u svim potkožnim organima i tkivima, posebno u malim krvnim kapilarama kože
•    revitaliziranje i povečanje eliminativne sposobnosti kože, te pomoć u izbacivanju toksina iz tijela
•    stimuliranje žlijezda koje proizvode hormone
•    snažno pomlađujuće djelovanje na živčani sistem putem stimuliranja živčanih završetaka u koži
•    pomoć u sprječavanju prehlade, posebno kada se koristi u kombinaciji s kupkom toplo-hladno
•    doprinos jačanju mišičnog tonusa i boljem rasporedu mišičnih naslaga
•    pomlađivanje tena i osvježenje izgleda
•    poboljšavanje zdravlja u cjelini, te pomoć u sprječavanju preranog starenja
Program terapeutskog posta obuhvaća gimnastiku, vježbe disanja, yogu, šetnje u prirodi, saunu...
Za vrijeme posta važan je pozitivan mentalni stav i otvorenost prema novome, jer se za to vrijeme, kod čovjeka vizualna i mentalna sposobnost, svjesnost estetičke ljepote izoštre.
Prestanak terapije postom je izuzetno važan. Treba paziti da se ne uzimaju prekomjerne količine hrane, hrana se treba dobro sažvakati i treba jesti polagano. Na normalnu prehranu se prelazi postepeno u trajanju nekoliko dana, zavisno od broja dana trajanja posta. Preporučuje se da se daljnja prehrana bazira na žitaricama, povrću i voću, a da se unosi što manje mesa i mesnih prerađevina.

Ažurirano Petak, 18 Veljača 2011 09:23  

Najave i novosti

 

 

ENERGETSKO VIBRACIJSKE VJEŽBE U ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA


Energetsko vibracijske vježbe održavaju se utorkom i četvrtkom od 16,30 do 17,30h i od 18 do 19h u Maloj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka.

Ukoliko ste zainteresirani za vježbanje molim vas odaberite termin koji vam odgovara - broj polaznika u grupi je ograničen.

Vježbe vodi  Neda a sastoje se od posebnih metoda i vježbi po Donni Eden kojima pokrećemo limfu, krv i energiju cijelog tijela u cilju

zaštite vlastitog energetskog polja od negativnih energija drugih entiteta.

Energetsko vibracijske vježbe u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19/1 počinju u veljači 2015. godine:

I. grupa
Utorkom :   od 16,30 do 17,30h
Četvrtkom:  od 16,30 do 17,30h

II. grupa
Utorkom:    od 18 do 19 sati
Četvrtkom:  od18 do 19 sati

Prijave molim dostavite e-mailom; neda.izvor@gmail.com
Ili telefonom:  095/8011836

Za sve dodatne informacije izvolite se obratiti Nedi, mob 095/8011836

 

ENERGETSKO VIBRACIJSKE VJEŽBE

u Zagrebačkom kazalištu lutaka

 

Save

 

Uprekrasnoj dvorani zagrebačkog kazališta lutaka vodim energetsko vibracijske vježbe djelatnicima kazališta. Dr. Aleksandra Szekely svaki mjesec održava predavanje o energetskoj medicini.

Kako je interes vrlo veliki Uprava kazališta otvara vrata i za vanjske sudionike tako da utorkom i četvrtkom od 16.30 do 17.30 ili od 18 do 19 sati možete doći i vježbati s nama.

Ukoliko ste zainteresirani za vježbanje molim vas odaberite termin koji vam odgovara što prije jer broj polaznika u grupi je ograničen. Vježbe vodi  Neda Matijević a sastoje se od

dinamičke joge, vježbi disanja te energetsko vibracijskih vježbi po Donni Eden. Također ćete naučiti posebne metode samo-masaže kojom pokrećete energije cijelog tijela te kako

zaštititi svoje energetsko polje i ne dozvoliti negativnim energijama da ga zagađuju.

 

Energetsko vibracijske vježbe u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19 počinju 16. prosinca 2014. godine:

I. grupa
Utorkom :   od 16.30 do 17.30 sati
Četvrtkom:  od 16.30 do 17.30 sati

II. grupa
Utorkom: od 18 do 19 sati
Četvrtkom: od 18 do 19 sati

Prijave molim dostaviti e-mailom; neda.izvor@gmail.com
Ili telefonom:  095/8011836

Za sve dodatne informacije izvolite se obratiti Nedi, mob 095/8011836

 

PLAN I PROGRAM ZA 2015. godinu

 

 

 

Veljača

20. – 22. 02., Donja Stubica

 

Ožujak

06. 03. – 15. 03.,  Mali Lošinj

20. – 22. 03., Sljeme ili D. Stubica

 

Travanj

17. 04. – 26.04. , Mali Lošinj

 

Svibanj

08. 05.  – 17. 05., Mali Lošinj

29. – 31. 05., Sljeme

 

Lipanj

19. – 28. 06., Sljeme*

 

Kolovoz

21. – 30. 08., Sljeme *

 

Rujan/listopad

11. -20. 09., Sljeme *

25.09. – 04. 10., Mali Lošinj

 

Listopad

16. – 18. 10.,  Sljeme


Studeni

06. - 15. 11.,  Mali Lošinj

27. – 29. 11., Donja Stubica

 

Napomena*: Moguće je sudjelovati i samo vikendom

 

 

 

VerVita i Izvor organiziraju


RADIONICU DETOKSIKACIJE UZ TERAPEUTSKI POST


29. 10. 2014. godine od 18 do 20 sati
u prostorijama VerVita-e, Lanište 1f (kod Arene)

Radionica je na bazi donacija
Prijave obvezne
Kontakt telefon i e-mail: 095 5545206; loptica@vervita.hr

dr.med. Aleksandra Szekely, Saša
Trener: Neda Matijević


Saša je specijalistica sportske medicine s višegodišnjim iskustvom u liječenju raznih bolesnih stanja prirodnim putem.

Također svoje veliko znanje prenosi putem predavanja te organizirajući radionice terapeutskog posta.

Na predavanju će govoriti o ideji i praksi provođenja terapeutskog posta sokovima temeljenoj na protokolu Airole i Breussa, a vlastita iskustva dokazuju da se navedenim metodama aktivira imuno sustav, obnavlja zdravo tkivo, a cijelom organizmu se pruža mogućnost za samoizliječenje malignih i «neizliječivih» bolesti.


Neda je trener energo-vibracijskih vježbi po Donni Eden, koje uz vježbe disanja i relaksaciju provodi na radionicama terapeutskog posta.

Također svoje iskustvo o izlječenju astme koju je imala pred 20 godina, prenosi putem vježbi disanja i pokretanja energetski tokova u tijelu te korištenja prirodnih vitamina, minerala i drugih davno poznatih ljekovitih prirodnih sredstava.

Na radionici će prezentirati vježbe disanja, vježbe pokretanja energija u tijelu i kako se zaštiti od utjecaja negativnih energija.

Na radionici ćemo cijediti i degustirati sokove voća i povrća i ljekovitog bilja, a svaki sudionik će moći naučiti kako sam pripremiti ljekovite sokove i dobiti recepturu pripremanja ljekovitih čajeva po Breussu.

Svi koji će nam se pridružiti moći će degustirati ljekovite sokove i čajeve a Saša i Neda će vam objasniti njihovo djelovanje.

Svaki sudionik će dobiti bočicu magnezijeva ulja.

www.izvor-zdravlja.hr

 

 

U Malom Lošinju, u Aurori od 07. do 16. studenog 2014. godine organiziramo školu terapeutskog posta pod motom:

HOLISTIČKO ZDRAVLJE DETOKSIKACIJA, ENERGIZACIJA, REVITALIZACIJA

Cilj: Edukacija o holističkom pristupu zdravlju - medicini 21. stoljeća

Svrha: Provođenje detoksikacije, energizacije i revitalizacije organizma, sve pod liječničkim nadzorom.

Program: Stručna predavanja o terapeutskom postu, aromaterapiji, kvantnoj medicini, te vježbe razgibavanja, istezanja, disanja, opuštanja,
energo-vibracijske vježbe i mnogo drugih novosti iz područja holističkog pristupa zdravlju - medicini 21. stoljeća.

I. Stručna predavanja: dr.med. Aleksandra Szekely sasa.izvor@gmail.com
II. Terapeutske vježbe: Neda Matijević dipl.ing. neda.izvor@gmail.com

Cijena: 3.800,00 kn u dvokrevetnoj sobi
Prijava: do 01. studenog 2014. godine
Predujam: 200,00 kn / /žiro račun PBZ Izvor 2340009-1110319671

Prirodnim voćnim i sokovima od povrća uklanjamo nakupljene toksične tvari iz organizma i oslobađamo energiju za revitalizaciju našeg tijela,
uma i duha. Energetsko-vibracijske vježbe nadalje pospješuju proces čišćenja kako tijela tako misli i osjećaja, Na taj način potičemo otpornost
organizma, povećavamo snagu i imunitet jača. Za sve dodatne informacije izvolite se obratiti Saši 091 7834277 ili Nedi 095 8011836

Program terapeutskog posta

Osoba koja se prijavi za školu terapeutskog posta treba obaviti razgovor s liječnikom koji je zadužen za nadzor nad grupom i donijeti svu
medicinsku dokumentaciju. Razgovor s liječnikom se dogovara osobno i uključen je u cijenu programa.

Kontakt: dr. Aleksandra Szekely - 091 78 34 277

Osoba također ispunjava upitnik s osobnim i zdravstvenim podacima Preporuča se tri dana prije početka posta jesti laganu, pretežno vegetarijansku hranu.

Dnevni program radionice:
6:30 jutarnja toaleta i klistir.
8:00 kratka šetnja do mjesta gdje se održava 20-minutna jutarnja tjelovježba. Nakon toga povratak u hotel.
9:00 doručak koji se sastoji od čaše svježe iscijeđenog soka od agruma i čaja po želji.
10:00 pod vodstvom stručnog vodiča grupa kreće u šetnju koja traje 2 do 3 sata.
13:00 ručak koji se sastoji od soka od povrća, čaja i bistre juhe od povrća.
Nakon ručka obavezan je odmor u krevetu do 16:30.
16:30 vježbe istezanja, pravilnog disanja i relaksacije te energo-vibracijske i vježbe samo-masaže.
19:00 večera koja se sastoji od čaše soka od voća i bistre juhe od povrća.

Čaj i voda se piju tijekom cijelog dana. Preporuča se popiti pola litre Donat mineralne vode i do jedne litre obične vode.
Poslije večere su predavanja i razmjena iskustava.

U fakultativnoj ponudi je bazen, koji je uključen u cijenu, a sauna i masaže kao što su klasična, shiatsu, refleksoterapija dogovaraju se i plaćaju posebno.
Škola završava u nedjelju ručkom u 13 sati.

OBVEZNO PONIJETI:
• pribor za klizmu
• četku za suho četkanje cijelog tijela
• nepromočivu jaknu ili kabanicu
• pamučnu trenirku za vježbanje
• trenirku i tenisice za vježbu na otvorenom
• cipele za hodanje
• kapu.


 

 

U Malom Lošinju, u Aurori od 26. rujna do 05. listopada 2014. godine
organiziramo školu terapeutskog posta pod motom:

HOLISTIČKO ZDRAVLJE

DETOKSIKACIJA, ENERGIZACIJA, REVITALIZACIJA

 

Cilj: Edukacija o holističkom pristupu zdravlju  - medicini 21. stoljeća
Svrha: Provođenje detoksikacije, energizacije i revitalizacije organizma, sve pod liječničkim nadzorom.
Program: Stručna predavanja o terapeutskom postu, aromaterapiji,  kvantnoj medicini, te vježbe razgibavanja, istezanja, disanja, opuštanja, energo-vibracijske vježbe i mnogo drugih novosti iz područja holističkog pristupa zdravlju - medicini 21. stoljeća.

I.   Stručna predavanja: dr.med. Aleksandra Szekely sasa.izvor@gmail.com
II.  Terapeutske vježbe:
Neda Matijević dipl.ing.  neda.izvor@gmail.com

Cijena: 3.800,00 kn u dvokrevetnoj sobi
Prijava: do 10.rujna  2014. godine
Predujam: 200,00 kn / žiro račun PBZ Izvor 2340009-1110319671

Prirodnim voćnim i sokovima od povrća uklanjamo nakupljene toksične tvari iz organizma i oslobađamo energiju za revitalizaciju našeg tijela, uma i duha. Energetsko-vibracijske vježbe nadalje pospješuju proces čišćenja kako tijela tako  misli i osjećaja, Na taj način potičemo otpornost organizma,  povećavamo snagu i imunitet jača.
Za sve dodatne informacije izvolite se obratiti Saši 091 7834277 ili Nedi 095 8011836


Program terapeutskog posta

Osoba koja se prijavi za školu terapeutskog posta treba obaviti razgovor s liječnikom koji je zadužen za nadzor nad grupom i donijeti svu medicinsku dokumentaciju. Razgovor s liječnikom se dogovara osobno i uključen je u cijenu programa.

Kontakt: dr. Aleksandra Szekely - 091 78 34 277
Osoba također ispunjava upitnik s osobnim i zdravstvenim podacima

Preporuča se tri dana prije početka posta jesti laganu, pretežno vegetarijansku hranu.
Dnevni program radionice:
6:30 jutarnja toaleta i klistir.
8:00 kratka šetnja do mjesta gdje se održava 20-minutna jutarnja tjelovježba. Nakon toga povratak u hotel.
9:00 doručak koji se sastoji od čaše svježe iscijeđenog soka od agruma i čaja po želji.
10:00 pod vodstvom stručnog vodiča grupa kreće u šetnju koja traje 2 do 3 sata.
13:00 ručak koji se sastoji od soka od povrća, čaja i bistre juhe od povrća.
Nakon ručka obavezan je odmor u krevetu do 16:30.
16:30 vježbe istezanja, pravilnog disanja i relaksacije te energo-vibracijske i vježbe samo-masaže.
19:00 večera koja se sastoji od čaše soka od voća i bistre juhe od povrća.

Čaj i voda se piju tijekom cijelog dana. Preporuča se popiti pola litre Donat mineralne vode i do jedne litre obične vode.

Poslije večere su predavanja i razmjena iskustava.
U fakultativnoj ponudi je bazen, koji je uključen u cijenu, a sauna i masaže kao što su klasična, shiatsu, refleksoterapija dogovaraju se i plaćaju posebno.

Škola završava u nedjelju ručkom u 13 sati.

OBVEZNO PONIJETI:
• pribor za klizmu
• četku za suho četkanje cijelog tijela
• nepromočivu jaknu ili kabanicu
• pamučnu trenirku za vježbanje
• trenirku i tenisice za vježbu na otvorenom
• cipele za hodanje
• kapu.

 

Sponzor